Sundhedshus | svendborg

​Bygningen er en klassisk og tidstypisk industribygning fra 1950-erne/1960-erne. Bygningen er ombygget med respekt for bygningens oprindelige ånd og med afsæt i det karakterfulde, industrielle udtryk. Bygningens store husdybde er udnyttet således, at det miderste areal i bygningen er anvendt til fordelings-, opholds- og venteareal for patienter m.v. Rummet fungerer som et samlende element for Svendborg Kommunes del af arealet, og de private klinikker - på denne måde skabes en synergi imellem den private og offentlige sektor.

Der er skåret huller i dækket imellem stueetagen og 1.sal, således stueetagen har fået glæde af det store lysindfald i øverste etage. Man får således en volumiøs oplevelse, når man træder ind i bygningen. Alle etager er forbundet internt med en trappe i de dobbelthøje rum, som fungerer som fordelingsrum lodret i bygningen.

Den nuværende hovedindgang er fjernet og der er etableret en ny og identitetsskabende hovedindgang midt i bygningen. I den forbindelse er der etableret en ny hovedtrappe, og det kraftige terrænfald i Hulgade er udnyttet til at komme niveaufrit ind ad hovedindgangen fra handicapparkeringspladsen, der er placeret lige ved siden af hovedtrappen.

Fakta

Bygherre: Halberg Investering A/S

Adresse: Hulgade 9, 5700 Svendborg

Omfang: 2.700 m2

Udførelse: August 2016 - April 2017

Arkitekt: C & W Arkitekter A/S

Indretningsark og bygherrerådgiver: Arkitektfirmaet Charlotte Folke

Ingeniør: Rambøll Danmark A/S

C & W Arkitekter A/S   |   ​CVR: 36018445   |   Kullinggade 31E, 2. sal., 5700 Svendborg   |   Tlf.: 62 21 47 20 ​  |   E-mail: cw@cw-arkitekter.dk