NOMINERET TIL EUMIES AWARDS 2024

Oktober | 19084

Vi er stolte af, at H.C. Andersens Hus er blevet nomineret til den internationale pris European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Awards,- kort kendt som ”EUmies Awards”.

362 fremragende projekter gennemført i 38 forskellige europæiske lande, blev udvalgt til juryens vurdering, som nu vil udvælge 40 finalister.

Vinderen bliver kåret i april 2024.

Mere om nomineringen EUmies Awards 2024

ARKITEKTURPRIS ODENSE 2023

Oktober | sag 19084

Den 2. oktober 2023 var en festdag på Odense Rådhus, hvor Odense Kommune præmierede god arkitektur i Arkitekturpris Odense 2023.

C&W Arkitekter A/S er stolte af, sammen med arkitekterne Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og Masu Planning, at have vundet kategorien BEDSTE BYGGERI – H.C. Andersens Hus.

Vi takker for godt samarbejde med Odense Kommune, Odense Bys Museer samt A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Du kan læse yderligere fra prisuddelingen her Arkitekturpris Odense 2023

RINGPARKEN - FAABORG

September | sag 21091

Sammen med Arbejdernes Boligforening Odense, var Fyens Stiftstidende i går på rundvisning på byggepladsen Ringparken i Faaborg. Samtidig besigtigede de en af de store rækkehusboliger, hvor Martin Andersen bor til leje. Martin har boet der de sidste 14 år, og glæder sig til istandsættelsen af lejlighederne og rækkehusene.

Link til artikel fra Fyens Stiftstidende

C&W Arkitekter A/S er stolte af, at være tilknyttet opgaven for Faaborg Boligforening som arkitekt og totalrådgiver. Opgaven har dels til formål, at tilbageføre Ringparkens oprindelige arkitektoniske formsprog, til den klare funktionalistiske bebyggelse, den engang var.

Samtidig med at der udføres en omfattende modernisering og energioptimering af bebyggelsens enkelte lejligheder.

Ringparken vil efter renoveringen fremstå i større harmoni med bebyggelsens oprindelige arkitektoniske formsprog, som et markant funktionalistisk boligbyggeri i Faaborg.

RENOVERPRISEN 2023

September | Sag 18020

C&W Arkitekter A/S er stolte af, at have modtaget Renoverprisen 2023.

Rudkøbing Gamle Skole blev kåret som dette års vinder af Renoverprisen, og kan nu kalde sig Danmarks bedste renovering.

Projektet vandt for transformationen af den tidligere skole , til nye almene seniorboliger.

Vi takker for et gensidigt godt samarbejde med LANGELANDS BOLIGSELSKAB, KUBEN MANAGEMENT og RAMBØLL.

Du kan læse yderligere fra kåringen her Kåring renoverpris 2023

BYGNINGSKONSTRUKTØRPRAKTIKANT

August

Velkommen til Tobias Rosendahl Holst som er startet her på tegnestuen som bygningskonstruktørpraktikant, og skal være en del af vores team frem til jul.

Tobias er uddannet elektriker, og studerer nu til bygningskonstruktør på UCL i Odense, hvor han har valgt at prøve kræfter med både den projekterende og den udførende del.

Tobias er kommet godt fra start her på tegnestuen, og er i fuld gang med sit første projekt. Arbejdet har indtil videre budt på en del modellering og tegningsopgaver i Revit, samt deltagelse i projekteringsmøder.​

Tobias ser frem til, at se hvad arbejdet her på tegnestuen byder og ikke mindst så glæder han sig til at deltage i de forskellige arbejdsopgaver på projekterne det kommende halvår. 

RINGPARKEN | FAABORG

Juli | sag 21091

Ringparken i Faaborg er en ikonisk funktionalistisk boligbebyggelse, beliggende visuelt disponeret på indfaldsvejen fra Svendborg.

Tegnet i 1966 af Arkitekt Steen Eiler Rasmussen. Steen Eiler Rasmussen var en af datidens helt store arkitekturskribenter, der i sit virke som arkitekt også tegnede en del markante byggerier, herunder flere boligbebyggelser, som eksempelvis Ringparken i Faaborg.

Ringparken har gennem tiden undergået markante forandringer, hvorved bebyggelsens tidligere kraftfulde funktionalistiske enkelthed blev stærkt svækket.

C&W Arkitekter A/S er stolte af, at være tilknyttet opgaven for Faaborg Boligforening som arkitekt og totalrådgiver. Opgaven har dels til formål, at tilbageføre Ringparkens oprindelige arkitektoniske formsprog, til den klare funktionalistiske bebyggelse, den engang var.

Samtidig med at der udføres en omfattende modernisering og energioptimering af bebyggelsens enkelte lejligheder.

Ringparken vil efter renoveringen fremstå i større harmoni med bebyggelsens oprindelige arkitektoniske formsprog, som et markant funktionalistisk boligbyggeri i Faaborg.

TANKEFULD II - Bedst practice cases

Juni | sag 17055

Boligbyggeriet TANKEFULD II som i 2022 blev DGNB Guld-certificeret, inspirerer til et lavere klimaaftryk.

Tankefuld II er på mange måder et nytænkende projekt, hvor vi har arbejdet ambitiøst med at skabe rammerne for god bolig- og livskvalitet. Det store fokus på miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed er til stede i alle aspekter af byggeriet, og det har resulteret i et boligbyggeri af højeste kvalitet.

Som Arkitekt og totalrådgiver på projektet er vi stolte af, at byggeriet ligger blandt de 10 bedste ud af en casesamling med 25 danske best practice byggerier, målt i forhold til klimaaftryk.

Du kan læse yderligere omkring casesamlingen her 4 TIL1 PLANET

ÆRØSKØBING BYMØLLE

Juni | sag 21006

Restaureringsarbejderne på Ærøskøbing Bymølle er godt i gang.

Nye egespån på møllekrop og møllehat er etableret.

Vinger og hækkeværk monteres i begyndelse af juli, herefter fortsætter de øvrige arbejder på møllen.

VI SØGER PRAKTIKANTER - 6. SEMESTER, MED START AUGUST 2023

 Er du bygningskonstruktørstuderende, og skal i praktik i 6. semester efter sommerferien, så læs videre under fanen "JOB". Her finder du også link til stillingsopslaget.

Billedet er fra februar 2023, hvor vi havde fornøjelsen, at have18 studerende fra UCL Erhvervsakademi Bygningskonstruktøruddannelsen på byggepladsbesøg i Skt. Klemensparken.

Her er det vores byggeleder Preben Wibe, som er i gang med at forklare nærmere om byggeriet.

​BYGNINGSKONSTRUKTØRSTUDERENDE PÅ BYGGEPLADSBESØG I SKT. KLEMENSPARKEN

Februar | sag 21008 

På byggepladsen Skt. Klemensparken har vi lige haft besøg af 18 bygningskonstruktørstuderende fra 5. semester samt underviser Ulla Aabjerg, fra UCL Erhvervsakademi Bygningskonstruktøruddannelsen.

De studerende havde på forhånd tilsendt en række spørgsmål til vores projektledere, omkring projektet og den daglige håndtering samt koordinering af arbejdet på pladsen. I mødelokalet i skurbyen fik de først en grundig overordnet gennemgang af projektet. Efterfølgende var de på en gennemgang på byggepladsen.

INDVIELSE AF STIGE SOGNEGÅRD

Januar | sag 18009

Indvielse af den nye Sognegård i Stige, er netop lige afholdt.

RENOVERING AF PARKVEJ I ODENSE

november | sag 11080

Renoveringen af de 72 boliger som er beliggende på Parkvej i Odense, fordelt på 6 blokke, er vel overstået - og alle lejere er tilbage i deres boliger. Alle 72 boliger har gennemgået en totalrenovering med nye VVS- og el-installationer, samt et nyt decentralt ventilationsanlæg. Hertil er der lavet helt nye badeværelser med gulvvarme. I lejlighedens øvrige rum er der lagt nye laminatgulve på strøer. Køkkenet er udskiftet til moderne lyst køkken med indbygningsovn, kogeplade og et indbygningskøleskab, samt der er forberedt til en opvaskemaskine.

Taget et udskiftet med nye sorte eternitplader, som passer godt til blokkenes nye skærmteglsfacade, som er efterisoleret ifm. renoveringen. Ved 60 af lejlighederne er der monteret nye altaner med glasværn, hvor der samtidig er etableret nye gulvfacadepartier.

Boligforeningen Kristiansdal har prioriteret de grønne arealer højt, hertil er der etableret nye frugttræer, bænkeområder, bøgehække og diverse planter, som sammen med det nye kunstværk ved fælleshuset, har givet området på Parkvej et væsentlig visuelt løft.

C&W Arkitekter takker Boligforeningen Kristiansdal samt håndværkere, for et godt samarbejde og det flotte resultat.

REJSEGILDE – AFD. 12 GRØNTOFTEN

november | sag 15093

Den 17. november 2022 havde vi rejsegilde i afd. 12, Grøntoften.

For Boligforeningen Grønløkken, udfører C & W Arkitekter, i delt rådgivning med Rambøll A/S, renovering af afd. 12, Grøntoften 1-81, Langeskov.

ÆRESPRISEN BYG TIL VÆKST 2022

november | personale

Bygge- og projektleder Kim Fink, har netop vundet æresprisen ved Byg til Vækst 2022, som blev afholdt i Guldsalen på Svendborg Teater.

Byg til Vækst er et fællesskab på Fyn, som arbejder for at få flere unge fynboer motiveret til job og uddannelse, i den fynske bygge- og anlægsbranche. Byg til Vækst har rettet fokus på de helt unge i alderen 15-18 år, således de kan komme i praktik- og uddannelsesforløb.

Kim vandt æresprisen for sit lange og vedholdende arbejde, for at få flere unge i arbejde, og give dem chancen for at arbejde indenfor byggeriet. Kim har været med helt fra den spæde opstart af Byg til Vækst, i tæt samarbejde med bl.a Susanne Toftager og Poul Philipsen fra Byg til Vækst.

Særligt under renoveringen af Korsløkkeparken i Odense, for Fyns Almennyttigt Boligselskab, blev der afholdt mange møder, hvilket resulterede i adskillige praktikforløb, hvor flere er endt med konkret læreplads og fast arbejde

H C ANDERSENS FØDEHJEM

oktober | sag 21003

Med istandsættelsen af H. C. Andersens fødehjem i Odense, har tegnestuen nyligt afleveret et projekt, der på mange måder bidrager til den historiske formidling af H. C. Andersens liv og virke.

Hensigten med projektet har været at tilbageføre fødehjemmet til mere autentiske rammer, hvor interiør på mere troværdig vis, afspejler den byggeskik og det fattige hus, det var, på tidspunktet for Andersens fødsel.

Intentionen er ikke at fremstille et møbleret hjem, som det så ud på den tid eller at vise den ruminddeling og indretning der var, men at vise det tomme hjem - i en form og med et udtryk - der bedst muligt svarer til et fattigt hus omkring 1800.

Oplevelsen skal være en følelse og fornemmelse af fraværet, og den tid der er gået siden Andersen blev født. Fødehjemmet er afslutningen af det samlede udstillingsforløb, og bliver en del af et afsnit med overskriften Mindet, som starter med udgangen fra det sidste store udstillingsrum med temaet Transformation.
Det bliver en bevægelse fra eventyrenes univers af lys og mange stemmer, til et ensomt lys og en enkel stemme, der hvor det hele begyndte – på fødestedet.

C&W Arkitekter siger bygherre, Slots- og Kulturstyrelsen samt håndværkere mange tak for det gode samarbejde og smukke resultat.

DGNB GULD

oktober | sag 17055


Vi er stolte af, at kunne vise det længe ventede certifikat frem for Tankefuld II, Rønnows Gader 1-5 & 2-16 - hvor vi netop har opnået DGNB guld.

Vi har sammen med Fyns Almennyttige Boligselskab udført et smukt bæredygtigt byggeri i flotte rammer, tæt på natur og ro.

Med C & W Arkitekter i spidsen, i tæt samarbejde med Rambøll og GK Kaysen som udførende hovedentreprenør - vil vi gerne sige tak for samarbejdet, og et stort tillykke til FAB, med certifikatet.

Med FAB afd. 104 Haarby Lund lige om hjørnet, og forhåbentligt flere sager på vej, ser vi frem til flere DGNB sager i 

C & W regi.

REJSEGILDE - SKT. KLEMENSPARKEN

oktober | sag 21008

​Vi har netop lige haft rejsegilde i Skt. Klemensparken.

For Arbejdernes Boligforening Odense, udfører C & W Arkitekter, i delt rådgivning med Rambøll A/S, renovering af 238 lejligheder i Skt. Klemensparken.

C & W Arkitekter A/S   |   ​CVR: 36018445   |   Kullinggade 31E, 2. sal., 5700 Svendborg   |  SIVLANDVÆNGET 29,  5260 ODENSE S  | Tlf.: 62 21 47 20 ​  |   E-mail: cw@cw-arkitekter.dk   |   FØLG OS PÅ LINKEDIN