​Stjernegården | Odense

Stjernegården, CIVICA´s afdeling 4, er en ikonisk boligafdeling med sin særlige og fine arkitektur. Stjernegården er opført i 1951, og er beliggende i boligområdet i den sydøstlige del af Odense. Bygningen indeholder i dag 109 boliger, som efter renoveringen bliver til 95 boliger. Huset er opført i 3 etager, stueplan og 1. og 2.salsplan dertil tageetage samt kælder under hele bygningen. Der er i alt 12 opgange. Byggeriet har niveauspring på etager og tage, klyngerne/bygningerne imellem. 

Projektet omfatter renovering, modernisering, tilgængelighed, sammenlægning, letteog meget renoverede lejligheder og miljøarbejde. Projektet indeholder etablering af 4 elevatorer, altaner, ombygning, sammenlægning af lejligheder og nye udearealer. Dertil omfatter renoveringen overordnet, udskiftning af tag, vinduer og ud- og indvendige døre, omfugning af facader samt efterisolering af gavle med ny skalmur. For alle boligtyper omfatter renoveringen nye badeværelser, køkkener, mekanisk ventilation, installationer, og nye altaner. 

Dertil skal der opføres en ny fritliggende garage på 77 m² som skal anvendes til maskiner af driften. 

Der renoveres i følgende kategorier:
Sammenlægning af lejligheder

Boliger som renoveres og sammenlægges. Dvs. at der i forbindelse med renoveringen også etableres større boliger med bl.a. nyt køkken og bad, ekstra værelse, nye overflader og nye installationer mv. Her flyttes funktioner, og der ændres på nogle væg- og dørplaceringer. Der tilføjes areal i form af værelse fra tilstødende lejlighed i opgangen.

Tilgængeligheds lejligheder

Boliger som indrettes som tilgængelige boliger. Dvs. boliger med bl.a. elevatoradgang, bredere trappeadgang med nicher altaner, nyt køkken og bad, nye overflader og nye installationer. I fire opgange etableres der tilgængelighed i form af elevator samt udvidelse af areal foran døre til boliger. Her flyttes funktioner, og der ændres på nogle væg- og dørplaceringer. Der tilføjes areal i form af værelse fra tilstødende lejlighed i opgangen. Der tilføjes areal til nogle typer. 

Meget renoveret lejlgheder

Boliger som indrettes og renoveres meget. Dvs. boliger med bl.a. altaner, nyt køkken og bad, nye overflader og nye installationer. Her flyttes funktioner, og der ændres på nogle væg- og dørplaceringer. Der tilføjes areal til nogle typer. 

Let renoveret lejligheder

Boliger som indrettes og renoveres i lidt mindre omfang. Dvs. boliger med bl.a. altaner, nyt køkken og bad, nye overflader og nye installationer. Her ændres ikke på rumopdelinger hvor væg- og dørplaceringer fastholdes. 

Fælleshus:

Der etableres nyt fælleshus i den eksisterende maskingarage. Der etableres fælles opholdsrum, køkken, toiletter og depot.

​​Fakta

​Reference: Almene boliger - Renovering

​Adresse: afd. 4 Stjernegården

Hyldevænget 2 og 4, Ejbygade 41, 43, 45 og 47, Toftevej 44, 42 og 40,  Vildrosevej 38, 36  og 34, 5220 Odense SØ

Bygherre: CIVICA

Omfang: 8.575 m2
​Udførelse: 01.02.2021 - 27.04.2022
​Anlægssum: kr. 130.493.785 mio. incl. moms
​Totalrådgiver: Niras A/S
​Ingeniør: Niras A/S

Projektledelse: Niras A/S

Landskabsarkitekt: Niras A/S

Arkitekt: Pålsson Arkitekter AS
​Byggeledelse: C&W Arkitekter A/S

Arbejdsmiljøkoordinator: C&W Arkitekter A/S

Entreprise: Hovedentreprise

Entreprenør: Dansk Boligbyg A/S

C & W ARKITEKTER A/S

CVR​: 36018445

​KULLINGGADE 31E, 2. SAL, 

5700 SVENDBORG

Klik her for rutevejledning

​SIVLANDVÆNGET 29, 

5260 ODENSE S

Klik her for rutevejledning

TELEFON:

​​62 21 47 20