Kogtvedsund | Svendborg

Kogtved Søfartsskole, på kanten af Svendborg Sund, blev grundlagt af skibsrederne Knud og Ivar Lauritzen, Rederiet J. Lauritzen. Den var en følge af anden verdenskrigs udbrud i 1939. Indtil da var rederiets kommende skibsofficerer grunduddannet på sejlskibene, men med krigshandlingerne blev det for farligt. 

I 1943 købte de en stor rødstensvilla i Kogtved.

Søfartsskolens hovedbygning er opført som villa i 1920, af en grosserer fra Odense, og siden udbygget af flere omgange. Den fungerede som søfartsskole fra 1943 til 2008.

Renovering og nybyggeri

Det eksisterende Kogtved Søfartsskole ombygges til seniorboliger og fællesarealer, dertil kommer nybygning til yderligere seniorboliger.

Hovedbygningen bevares med sit oprindelige udtryk, og danner et naturligt centrum for beboerne med fællesarealer og stor terrasse. Bl.a. bevares den smukke stue i hovedhuset med sildebensparket og pejs. Stuen skal fungere som det samlende element i seniorbofællesskabet, hvor de kommende beboere kan mødes til fællesspisning og eftermiddagskaffe. Endvidere kan beboerne benytte den skønne terrasse, hvorfra den panoramiske udsigt over svendborgsund åbenbares. I disse smukke omgivelser etableres nu 43 seniorboliger som lejeboliger.

Lejlighederne er bygget med fokus på holdbarhed og høj livskvalitet. Kvalitetsboligerne på 65-150 m² har alle deres egen unikke planløsning.

Den eksisterende villa, og de ældre udvidelser heraf, vil i stueetagen hovedsageligt komme til at bestå af fællesområder, herunder køkken, stuer, bibliotek osv. Herved skabes der et samlende miljø, hvor de tilfældige møder bliver en givende del af beboernes hverdag.

Fakta

Reference: Seniorboliger - renovering og nybyggeri

Adresse: Kogtvedvænget 11A, 5700 Svendborg

Bygherre: Humlebo Gruppen A/S

Omfang: 4.949m2 

Udførelse: 2022-2023 

Anlægssum:

Ydelse: Totalrådgivning 

Arkitekt: C & W Arkitekter A/S 

Ingeniør: OBH Rådgivende Ingeniører A/S

Entreprise: Hovedentreprise

Entreprenør: Hans Jørgensen & Søn Entreprenører A/S 

Sag: 19082

C & W ARKITEKTER A/S

CVR​: 36018445

​KULLINGGADE 31E, 2. SAL, 

5700 SVENDBORG

Klik her for rutevejledning

​SIVLANDVÆNGET 29, 

5260 ODENSE S

Klik her for rutevejledning

TELEFON:

​​62 21 47 20