Bellevue 6 | Rudkøbing

33 nye boliger og et fælleshus ved Bellevue på den gl. slagterigrund.​

Den nye bebyggelse vil matche den eksist. boligbebyggelse langs Bellevue, i både skala og materialesammensætning, dvs. små hyggelige rækkehuse i  1 1/2 etage, opført i gode gedigne materialer. Den nye bebyggelse vil danne en serie små offentlige gade- eller stiforløb, direkte til Bellevue ned til vandet  og dermed vil de nye bygninger blive et markant løft for området.

    

Den nye bebyggelse rummer i alt 33 seniorboliger og et fælleshus. Alle boligerne har syd-og vestvendte terrasser med et kig til vandet. Disponeringen betyder endvidere at alle har en lille østvendt gårdhave med tilhørende privat udhus til cykler og lign. Fra Bellevue kører man ind på et fælles parkeringsområde, placeret nær den nyistandsatte badeanstalt. Disponeringen betyder at der skabes godt med ”luft” mellem eksisterende og ny bebyggelse. Mellem de nye boliger og vandet bliver en attraktiv havnepromenade, et nyt offentligt byrum, som alle i byen kan nyde godt af. Her kan man nyde aftenlyset og solnedgangen over det sydfynske øhav.

​   

Rækkehusene opføres, som den eksisterende nabobebyggelse, primært i tegl, dvs. mur i teglsten og tag i orangerødt vingetegl. Den private gårdhave på østsiden opføres med sortmalet træbeklædning, en reference til de små fiskeskure, som findes så mange steder på havnen i Rudkøbing.

For yderlig visuel sammenhæng mellem nyt og gammelt bearbejdes murværket, på den nye bebyggelse, i 3 udvalgte farver; en rød sten med rød fuge, som illuderer et rød malet hus, en grå sten med alm. grå fuge som illuderer et vandskuret hus og endelig en næsten sort sten med mørk fuge. Farvespillet vil give bebyggelsen en naturlig variation som minder om den man finder i de eksisterende Bellevuehuse.

​Fakta

​Bygherre: Boligselskabet Langeland

Adresse: Bellevue 6, 5900 Rudkøbing

Omfang: 3.625 m2

Udførelse: 01.06.2018 - 01.09.2019

Arkitekt: C & W Arkitekter A/S

Ingeniør: Rambøll Danmark A/S​

C & W ARKITEKTER A/S

CVR​: 36018445

​KULLINGGADE 31E, 2. SAL, 

5700 SVENDBORG

Klik her for rutevejledning

​SIVLANDVÆNGET 29, 

5260 ODENSE S

Klik her for rutevejledning

TELEFON:

​​62 21 47 20