Sydfyns Elforsyning​ | Svendborg

​Sydfyns Elforsyning er placeret som et markant og dynamisk element - der hvor motorvejen møder Svendborg. Her sænkes hastigheden og ubevist bliver man energi-ansvarlig og er i “energi-mood” til at opleve Sydfyns Elforsyning´s domicil, der med afsæt i den sydfynske muld symbolsk vokser ud af bakken ved ankomsten til Sydfyn og markerer en dynamisk energi- og forsyningsvirksomhed, der udstråler lys og vision for fremtiden.

Det er husets intention at udvise sin samhørighed med naturen, tage afsæt i den, vise både samspillet mellem natur og teknik og dets kontraster. Symbolsk, som elektricitetens spænding, svæver husets volumener over en lysende plint og forbindes til naturen via græstæppet, der fra bakken vokser ud over taget. Huset repræsenterer grundelementerne, ild, jord, luft og vand. Hvor ilden er lyset, man omgives af luften i atriet og jorden er det element huset vokser ud af. Her springer vandet i grønne-gården, som kilden af bakken, viser sig som klukkende fald over atriets stiliserede terræn – forsvinder - dukker op igen i grøfterne ved husets ankomst for igen at forsvinde i det tekniske vandanlæg.

Anlægget er opdelt i to hovedområder. Administrations- og serviceområdet, der eksponeres i den markante placering på bakken og værksteds- og lagerfaciliteterne, bearbejdet i et rationelt bygningsvolumen, der ligger som afskærmning langs banelegemet. Hovedanlægget, der markerer sig ved at gro ud af bakken, er opdelt i to elementer der lader landskabet løbe op imellem sig. Dette er udformet som et atrium, med en stiliseret bakke, så man naturligt bevæger sig på ”terræn”, symboliseret ved en belægning af jernholdigt skifer og med det rislende vand som naturens markering. På bakken møder man husets udadvendte og offentlige funktioner, her er de sociale mødesteder og herfra bevæger man sig ind på kontoretagerne, husets mere indadvendte og private områder.

Fakta

​Bygherre: Sydfyns Elforsyning

Adresse: Fåborgvej 44, 5700 Svendborg

Omfang: 5.890 m2

Udførelse: 2011 - 2012

Arkitekt: C & W Arkitekter A/S

Ingeniør: Rambøll Danmark A/S

​Tildelt Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2013.

C & W ARKITEKTER A/S

CVR​: 36018445

​KULLINGGADE 31E, 2. SAL, 

5700 SVENDBORG

Klik her for rutevejledning

​SIVLANDVÆNGET 29, 

5260 ODENSE S

Klik her for rutevejledning

TELEFON:

​​62 21 47 20