Rønnows Gader 1-5 og 2-16 | Svendborg​

Projektet omfatter klyngehuse i det store åbne landskab, kaldet Tankefuld. Husene danner tilsammen små hyggelige gårdrum​, haver og gadestrøg til såvel rekreative forhold, som ophold, spil og leg og til praktiske forhold som afvikling af parkering, placering af affaldsdepoter og håndtering af cykler. Med tiden vil bevoksningen komme op omkring husene og danne yderligere uderum.

   

Boligerne, 44 stk. i alt, varierer i størrelse fra ganske små på blot 38 m2 til forholdsvis store lejligheder på over 100 m2. Overordnet mål er at have stort fokus på miljø, bæredygtighed og energi og projektet udføres i henhold til den danske bæredygtighedsordning DGNB.

    

Svendborg Kommunes vision om cittaslowbevægelsen falder godt i tråd  med FAB´s mål med DGNB certificeringen. Her er sammenfaldende værdier med hensyn til at bo og leve i "den tænksomme by"/"en gæstfri by", der lægger vægt på at finde frem til holdbare og unikke boløsninger for beboerne og for fremtidige generationer.

  

Den bæredygtige udvikling, med fokus på beskyttelse af omgivelserne, er med til at skabe rammer om det gode liv. Byggeriet opføres med moderne, bæredygtige og teknologiske løsninger - på en kreativ måde, med afsæt i det lokale særpræg, traditioner samt historie. Der samarbejdes med et bredt spektrum af lokale aktører. Det handler om "det gode liv" - kvaliteten i tilværelsen og om at udvikle sig med udsyn og omtanke og om at styrke bæredygtighedsløsningerne i byggeriet samt at skabe en øget værdi af bygningen.

Fakta​

Bygherre: Fyns Almennyttige Boligselskab

Omfang: 44 etageboliger - 2.981 m2

Udførelse: 02.05.2019 - 01.09.2020

Anlægssum: kr. 47,5 mio. incl. moms

Ydelse: Totalrådgivning

Arkitekt: C & W Arkitekter A/S

Ingeniør: Rambøll Danmark A/S

Entreprise: Hovedentreprise

Entreprenør: G.K. Kaysen I/S

DGNB Guld certificeret

Blandt de 10 bedste ud af en casesamling med 25 danske best practice byggerier, målt i forhold til klimaaftryk

https://www.4til1planet.dk/nyheder/25-byggerier

C & W ARKITEKTER A/S

CVR​: 36018445

​KULLINGGADE 31E, 2. SAL, 

5700 SVENDBORG

Klik her for rutevejledning

​SIVLANDVÆNGET 29, 

5260 ODENSE S

Klik her for rutevejledning

TELEFON:

​​62 21 47 20